REFERENCE2018-11-05T16:50:50+00:00

REFERENCE

Sodelovali smo na različnih projektih.

PLEČNIKOVA POSTELJA

Za avtorja priznanega svetovno znanega umetnika Paul-a O Robinson-a smo izdelali abstraktno skulpturo plečnikove postelje. Skulptura je zgenerirana iz rentgenskega posnetka ki zajame globinsko informacijo objekta, ki je očem nevidna. Dvo dimenzionalni posnetek se nato pretvori v 3 dimezionalni relief, nevidna struktura objekta pa tako postane vidna očesu saj je vkodirana na površini skulpture. Delikaten relief smo skrbno in natančno vgravirali na CNC stroju. Celoten umetniški proces se naslanja na inovativne in visoko tehnološke metode izražanja in s tem dodaja povsem nov element k sodobni umetnosti.

http://paulorobinson.com/la-cella-era-vuota/

KALUP ZA KARBONSKI ELEMENT FORMULE

Ekipi študentov iz Fakultete za strojništvo Ljubljana smo pomagali izdelati kalupe za karbonske elemente formule. Izdelali smo kalupe za trup ter aerodinamične elemente vozila.

KALUP KARBONSKEGA OKVIRJA KOLESA

Za rekorderja Damjana Zabovnika smo izdelali kalupe karbonskega okvirja kolesa, s katerim je postavil svetovni hitrostni rekord v vožnji na eno uro. Posebnost njegovega kolesa je, da se vozi vzvratno, oz. z glavo naprej. Pri taki konfiguraciji je krmilni mehanizem kritičnega pomena za stabilnost kolesa. Pri tem smo mu pomagali z zasnovo in integracijo krmila v karbonski okvir.

KALUP KARBONSKEGA DIFUZORJA

Za podjetje Akrapovič smo naredili kalup karbonskega difuzorja, ki služi kot dodatek njihovemu izpušnemu sistemu. V podjetju Akrapovič na podlagi 3D skenirane geometrije izrišejo novo obliko difuzorja ki je primerna za tehnologijo karbonskih vlaken, in ki oblikovno poudari njihov izpušni sistem. Na podlagi 3D risbe nato lahko mi izdelamo kalup za proizvodnjo karbonskih izdelkov.

Z veseljem odgovorimo na vaša vprašanja.

pošlji povpraševanje